085 064 08 30 info@getsales.nl

Hoewel het nog geen aardverschuivingen in het Google-landschap heeft veroorzaakt, heeft Google onlangs laten weten dat websites die gebruik maken van HTTPS beter zullen ranken in de zoekresultaten van Google. Op deze manier wil Google het internet veiliger maken en de websites belonen die hieraan meewerken.

De HTTPS is een ‘upgrade’ van het HTTP protocol, waarmee je normaliter websites bereikt. De HTTP is in dit geval geupgradet met een SSL certificaat, waardoor de gegevens op de website verleuteld zijn en er dus veilige uitwisseling van gegevens plaatsvindt. Op deze manier is het voor buitenstaanders onmogelijk om gegevens te onderscheppen.

Websites of webshops met een HTTPS protocol zijn voor internetgebruikers een stuk veiliger om gegevens achter te laten, omdat ze de website niet inbraakgevoelig is. Het is dus eigenlijk logisch dat Google deze websites gaat belonen, omdat het een extra kwaliteit is van de desbetreffende websites.

Voor nu heeft het HTTPS protocol dus al invloed op het hoger in Google komen. Echter is die invloed nog niet heel groot. Het is echter wel goed mogelijk dat Google dit in de toekomst gaat veranderen om zo websites aan te moedigen met een dergelijk certificaat te gaan werken. Het is dus sowieso verstandig (voor zowel je vindbaarheid als voor je klanten) om van HTTP naar HTTPS te gaan.

Wil je meer weten over HTTPS en hoe dit toe te voegen aan je website? Neem dan contact met ons op.

Heb je al een HTTPS? Dan kun je hier testen hoe goed het werkt.