085 064 08 30 info@getsales.nl

Hoewel het filmpje alweer van enkele maanden geleden is, postte Matt Cutts destijds een filmpje waarin hij deze veelgehoorde vraag behandelde. Matt Cutts is het hoofd van het webspam team van Google, waarbij hij dagelijks werkt aan betere algoritmes voor Google. Cutts weet dus het beste hoe je Google op een natuurlijke en betrouwbare manier positief kunt beïnvloeden.

Nu terug naar de vraag hoe je als kleine partij kunt uitgroeien tot een grote partij in Google. Hierbij is content veruit de belangrijkste factor. Cutts geeft in zijn betoog aan dat wanneer je steevast betere kwaliteit levert dan je (grotere) concurrenten, je uiteindelijke deze partijen voorbijstreeft. Als voorbeelden van partijen die dit ook gelukt zijn geeft hij Facebook, Instagram en zelfs ook Google. Hij refereert dat ook zij eens kleine partijen waren tussen grote concurrenten. Omdat zij echter continu bezig waren met het verbeteren van de gebruikers ervaring en het leveren van meer kwaliteit, konden ze uitgroeien tot de meest succesvolle internetbedrijven.

Natuurlijk is het heel moeilijk om zo groot te worden als Google, Facebook en Instagram, maar het principe blijft gelijk. Cutts geeft aan dat je, wanneer je je echt richt op kwaliteit,  uiteindelijk zult groeien en de concurrentie aan kunt gaan met de gevestigde order.

Een belangrijke tip/kantekening die hij hierbij nog wel geeft is dat je het beste kunt beginnen met een niche markt. Wanneer je je heel specifiek richt op een bepaalde niche en daarvoor super kwaliteit content levert, wordt je al snel één van de grootste spelers in die markt. Je kunt dan beetje bij beetje uitbreiden naar andere niche markten en zo stapsgewijs groeien naar een steeds grotere partij.

Samenvattend is het voor iedere partij mogelijk om een grote speler op het internet te worden. Je moet hier echter wel geduld voor hebben en hard aan werken. Klein beginnen, rustig uitbreiden, super kwalitatieve en relevante content leveren voor een betere ervaring voor de gebruiker, en ook jij kunt de grote concurrentie aan!