085 064 08 30 info@getsales.nl

Linkbuilding

Staat jouw website als een huis, maar heb je toch moeite om goede posities te behalen in Google? Maak dan gebruik van onze krachtige en relevante linkbuilding.

✓ Geen vaste contracten

✓ 100% Resultaatgarantie

Direct je online kansen in je mailbox!

Linkbuilding

Linkbuilding is misschien wel de belangrijkste factor binnen het SEO traject. Aan de hand van het aantal backlinks kan Google namelijk zien hoe populair een website is. Backlinks zijn verwijzingen van websites naar een andere website. Het vergaren van backlinks wordt Linkbuilding genoemd.

Waarom zijn backlinks een rankingfactor?

Als een website veel verwijzingen krijgt is het logisch dat die website wat te bieden heeft. De websites verwijzen immers niet voor niets naar die website. Google redeneert ook op deze manier, waardoor het websites met veel backlinks vaak hoger positioneert dan websites met minder backlinks. We zeggen hierbij ‘vaak’, omdat er natuurlijk ook andere factoren meespelen in het rankingsproces en bijvoorbeeld volgespamde linkprofielen door Google kunnen worden gefilterd.

Waarom Linkbuilding?

Backlinks zijn dus doorslaggevend voor de positionering in Google, waardoor je deze op de één of andere manier zal moeten vergaren om hoger te komen in de zoekresultaten. Dit is echter erg lastig, omdat er weinig websites zijn die uit zichzelf gaan verwijzen naar een normale bedrijfswebsite. Alleen grote partijen hebben het voordeel dat bijvoorbeeld bloggers en gebruikers van forums hun website zullen noemen. Toch doen ook grote partijen aan linkbuilding, omdat ook zij weten dat ze linkbuilding nodig hebben voor een goede positie in Google.

1. Rankingfactor

Linkbuilding is een rankingfactor. Hoe meer kwalitatieve link er naar je website verwijzen hoe populairder je website in de ogen van Google is. Hierdoor zul je hoger gepositioneerd worden.

2. Je concurrenten doen het

In bijna alle markten die we bekijken wordt op dit moment gelinkbuild. Je zult nooit in de top van Google komen indien je zelf niets aan linkbuilding doet.

3. Organisch verkeer

Organisch verkeer is een van de belangrijkste bezoekersstromen. Het is verkeer waar je niet direct voor betaald. Indien je met je marketingactiviteiten stopt, blijven deze ”gratis” bezoekers op je website komen.

Hoe doe je Linkbuilding?

In principe klinkt linkbuilding als iets heel simpels: je vraagt gewoon aan andere webmasters of ze een link naar je website kunnen plaatsen. Toch is linkbuilding in werkelijkheid een stuk complexer, omdat je de variatie in je linkprofiel wel moet behouden. Google houdt namelijk niet van spammy linkprofielen. Wanneer je niet veel verstand hebt van linkbuilding loop je de kans dat je een spammy linkprofiel ophoudt. Hierbij loop je dan de kans dat je gestraft wordt door Google.

Naast de natuurlijkheid van het linkprofiel is ook de kracht van een link belangrijk. De kracht van een link wordt bepaald door de kracht van de website waar de link van afkomstig is en het aantal uitgaande links op die website. De waarde die een website doorgeeft wordt namelijk verspreid over het aantal uitgaande links.
Naast het behoud van de natuurlijkheid in je linkprofiel en de kracht van de link is ook de relevantie van een link belangrijk. Het is natuurlijk niet logisch dat een modewebsite verwijst naar een bakker.

Linkbuilding uitbesteden bij Getsales

Als Linkbuilding specialist weten wij precies hoe wij krachtige en relevante links kunnen plaatsen naar jouw website. Door onze jarenlange ervaring met linkbuilding hebben wij een unieke en effectieve strategie kunnen ontwikkelen waarmee we linkbuilding kostenefficiënt kunnen inzetten voor onze klanten. Onze linkbuildingcampagnes bestaan uit de volgende eigenschappen:

Linkprofiel analyse

Voordat we beginnen met Linkbuilding zullen we eerst het linkprofiel van je website analyseren. We zullen het linkprofiel filteren op spammy links en deze verwijderen als dat nodig is. Hierna zullen we de anchorverdeling in kaart brengen, omdat we hier met onze linkbuilding op in zullen springen. Als laatste zullen we ook de linkprofielen van de concurrentie analyseren, om zo de verschillen en mogelijkheden in de branche inzichtelijk te maken.

Contentcreatie en Linkplaatsingen

Na de linkprofiel analyse van je website en die van de concurrentie zullen we de linkbuilding starten. Hierbij richten we ons voornamelijk op het creëren van relevante content en het plaatsen van deze content op krachtige en relevante websites. Hierbij doelen we op websites die gerelateerd zijn aan de branche waarin je actief bent. Als je bijvoorbeeld de eigenaar bent van een kledingwebshop, zullen wij op zoek gaan naar modeblogs om de door ons gecreëerde content daar te plaatsen.

Op deze manier krijg je relevante en krachtige backlinks naar je website, waardoor je door Google beter gepositioneerd zal worden in Google. Echter zullen we ook andere soorten links plaatsen, om zo de natuurlijkheid in je linkprofiel te waarborgen.

Meten van Linkbuilding

Door maandelijks links te plaatsen naar je website genereren wij op een natuurlijke manier kracht voor je website. Hierdoor zal je website maandelijks posities winnen in Google totdat de doelstelling is behaald. We meten de resultaten van onze linkbuildingcampagnes aan de hand van een live dashboard. Op dit dashboard kun je de actuele posities van je website op de verschillende zoekwoorden zien, alsook de stijgingen in de afgelopen maand en sinds de nulmeting. Als klant krijg je toegang tot dit dashboard, zodat je 24/7 je posities in Google kunt bijhouden.

Ben je geïnteresseerd in onze linkbuilding? Neem dan contact op met ons via telefoon of mail of laat een bericht achter in het contactformulier.

Linkbuilding uitbesteden als Online Marketingbureau

Als Linkbuildingspecialist verzorgen wij ook de linkbuilding van Online Marketing- en SEO bureaus. Wij bieden namelijk whitelabel- linkbuilding-campagnes aan op maat. Per SEO bureau of Online Marketingbureau stellen wij pakketten op maat samen die zij kunnen gebruiken voor klanten. Heb je interesse in onze whitelabel-linkbuilding en wil je linkbuilding uitbesteden bij GetSales? Neem dan contact met ons op!

Waarom Linkbuilding?

%

70% van de gebruikers van Google kiezen voor de organische zoekresultaten in plaats van advertenties.

%

42% van de zoekmachinegebruikers klikt op het eerste organische zoekresultaat

%

Hiervan klikt 60% op één van de eerste 3 organische zoekresultaten.

%

80% van de zoekmachinegebruikers klikt nooit op de betaalde resultaten

Let's Work Together!

Wil je bij ons komen werken of wil je een samenwerking opzetten? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op:

Getsales

Croy 45

5653LC Eindhoven

085 064 0830

info@getsales.nl

 

Terugbelverzoek