085 064 08 30 info@getsales.nl

Begin deze week heeft Google een nieuwe Panda Update uitgerold, namelijk de Panda 4.1. Het gaat hier niet om een heel grote verandering in het algoritme, vandaar dat de Update 4.1 heet. Het is een toevoeging op de Panda 4.0 update van eerder dit jaar.

Kwalitatieve Content
Net als de Panda 4.0 heeft deze Panda 4.1 vooral betrekking op de kwaliteit van content op websites. Websites met content van lage kwaliteit, maar die wel hoog scoren in Google, worden met deze update aangepakt. Daarentgen worden de rankings van websites met content van hoge kwaliteit juist positief beïnvloed.

De uitrol van de Panda 4.1 geeft websites, die door Panda 4.0 zijn aangepakt, de mogelijkheid om omhoog te krabbelen in de zoekresultaten van Google. Anderzijds lopen website met content van lage kwaliteit de kans dat ze één dezer weken worden aangepakt door Google middels een penalty. De uitrol van de Panda 4.1 is deze week begonnen en is naar verwachting in de volgende week voltooid.

Content nog belangrijker
Deze update bewijst nog maar eens het belang van kwalitatieve content op websites. Google vindt het belangrijk dat websites echt iets te bieden hebben aan hun bezoekers. Website met weinig content of content van lage kwaliteit hebben in de ogen van Google weinig te bieden, waardoor ze een stuk lager gepositioneerd worden. Onze tip is dan ook om de komende tijd nog meer tijd te steken in relevante en kwalitatieve content creatie.